Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3.8/5 Počet hodnocení: 256
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2931 kcal
Bílkoviny 59 g
Sacharidy 300 g
Tuky 161 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Základní recept na šťavnaté banánové muffiny můžete doplnit o kousky čokolády nebo nasekané ořechy. Banánové muffiny jsou verzí populárního banánového chlebíčku, ovšem v porci velké akorát do ruky. Jsou rovněž jednoduchým a rychlým způsobem, jak spotřebovat přezrálé banány, o které doma už nikdo nejeví zájem. Dejte jim druhou šanci zazářit a připravte z nich skvělou sladkou snídani či svačinu nebo dezert k odpolední kávě.

Suroviny

zralé (klidně lehce přezrálé)
vejce 3 ks
máslo 150 g
+ navíc na vymazání formiček
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
nasekaná na kousky, lze nahradit nahrubo nasekanými ořechy (např. vlašskými, pekanovými, lískovými)
mouka pšeničná hrubá
na vysypání formiček

Postup

1

Troubu předehřejeme na 200°C. Důlky plechu na muffiny vyložíme papírovými košíčky nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2

Zralé banány rozmačkáme v misce vidličkou téměr na kaši. Pokud ale v hmotě zůstanou i středně velké kousky banánů, vůbec to nevadí.

3

Utřeme vejce s cukrem a máslem do nadýchané hladké světlé pěny.

4

Do vaječné hmoty přidáme banány, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a kousky čokolády nebo ořechů. Krátce promícháme a plníme do důlků plechu na muffiny. Těsto by mělo sahat cca do 2/3–3/4 výšky důlků.

5

Pečeme asi 20 minut dozlatova.

Ilustrační foto: Image Professionals

Autor: halová radka

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...