Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Slavnostní banánový dort nejen pro děti

Slavnostní banánový dort nejen pro děti

3.1/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Velmi snadné 10-12

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7638 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 728 g
Tuky 478 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milují vaše děti banány? Upečte jim s nimi dort!

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva 2,5 ČL
třtinový cukr 150 g
máslo 150 g
změklé
vejce 3 ks
mléko 125 ml
rozmačkané
ovocné čočky
cukrová srdíčka
Na vanilkový krém
máslo 375 g
změklé
vanilkový extrakt 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C.

2

Do mísy dejte prvních osm ingrediencí a dobře promíchejte. Pak hmotu přendejte do lehce vymazané a kakaem vysypané čtvercové formy o hraně 22 centimetrů a pečte hodinu a čtvrt. Nechte vychladnout.

3

Hladký krém získáte důkladným prošleháním másla, moučkového cukru a vanilkového extraktu. Krémem potřete boky i vršek dortu. Ten ještě ozdobte svíčkami a srdcem z bonbonů – ovocných čoček – vysypaným cukrovými srdíčky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Komentáře

09.06.2016 10:36

Krému bylo opravdu hodně. Do středu dortu jsem dala asi milimetrovou vrstvu a na vršek mi to vyšlo asi na centimetrovou. Vzhledem k tomu, že krém je ve skutečnosti sladký máslo, tak po vychladnutí dortu se člověk vlastně zakusuje do másla. Taky nám přišlo těsto moc sladký a takový tužší.

16.05.2009 22:29
Dort jsem dnes pekla pro svou dceru. Nepekla jsem jej ve čtvercové formě, ale v klasické kulaté a bohatě stačilo 45 minut. Krému bylo moc, doporučuji buď snížit množství anebo klasicky uprostřed proříznout a dát krém i do středu. Jinak banánová chuť výborná a konzistence taky. Moc chutnal.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...