Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Barevná krémová bramborová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 31
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1856 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 183 g
Tuky 91 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je v ní všechna zelenina jako v naší klasické české bramboračce, ale s barevnou posypkou má tahle krémová polévka zase nový šmrnc! Jemná bramborová polévka svou zářivou barvou i senzační chutí rozveselí den a podávat ji můžete na oběd, ale nasytí vás i jako lehká bezmasá večeře.

Suroviny

větší, nakrájená nahrubo
mrkev 3 ks
střední, oloupané a nakrájené nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené
mouka pšeničná celozrnná hladká 2 PL
lze nahradit hladkou
vývar zeleninový 500 ml
nebo víc podle potřeby
sůl
pepř
čerstvě mletý
střední, varný typ B nebo C, oloupaných a nakrájených na kostky
k podávání
NA POSYPKU
troška na opékání
jemně nakrájená nebo nahrubo nastrouhaná
nakrájená na jemné proužky
čedar 100 g
pažitka
lze nahradit zelenou částí jarní cibulky, nakrájená nadrobno

Postup

1

Na másle orestujte všechnu zeleninu dozlatova a dovoňava. Zasypte moukou a pozvolna chvilku opékejte a míchejte.

2

Když ucítíte vůni zlatavé jíšky, zalijte vývarem, promíchejte, osolte a opepřete a vhoďte brambory. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud nejsou brambory dokonale měkké.

3

Mezitím si připravte posypku – opečte na části másla mrkev a na dalším másle nechte zkaramelizovat cibuli, nastrouhejte sýr, nakrájejte zelenou cibulku či pažitku.

4

Bramborovou polévku v hrnci rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a promíchejte, podle potřeby můžete polévku zředit dalším vývarem nebo vodou. Dosolte a opepřete a podávejte se lžící zakysané smetany a s barevnou posypkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Komentáře

23.11.2020 12:35

Pokud chcete udělat slavnostní oběd a zazářit hned s polévkou, určitě připravte tuto. Je dokonala a posypkou všechny nadchnete.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...