Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bezlepkové bagely
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Na 6 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1340 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 213 g
Tuky 36 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bezlepkové bagely jsou snadné a rychlé. Oproti klasickým bagelům dokonce superrychlé. Stačí jednoduše vypracovat těsto, vytvarovat bagely, upéct a můžete je nést na stůl! Takhle jednoduché to je!

Suroviny

mouka lněná 25 g
voda 100 ml
mouka bezlepková 250 g
samokypřicí bezlepková mouka Doves Farm (vic Něco navíc)
sůl 8 g
kypřicí prášek do pečiva 7 g
bez lepku
sezamová semínka 1 PL
+ na posypání
jogurt 250 g
klasický bílý, bezlaktózový nebo rostlinný
řepkový olej 1 PL
+ na tvarování a potírání

Postup

1

Lněnou mouku zalijte 100 ml vroucí vody a ihned prošlehejte vidličkou. Vzniklý gel nechte vychladnout.

2

V míse promíchejte mouku, sůl, kypřicí prášek a sezam. Přidejte jogurt, olej a zchladlý gel ze lnu. Rychle vypracujte těsto a rozdělte je na 6 stejných kousků. Obě ruce si potřete olejem a z kousků těsta vytvarujte bochánky. Doprostřed každého zapíchněte prst a mírně je roztáhněte tak, aby uprostřed vznikl zhruba 2,5cm široký otvor. Vytvarovaná kolečka (bagely) skládejte na plech vyložený pečicím papírem. Bagely potřete 5 lžícemi vody prošlehanými s 1 lžící oleje a posypte sezamem podle chuti (stejně tak je můžete v sezamu obalit).

3

Troubu předehřejte na 200°C. Vložte do trouby plech s bagely a pečte cca 15 minut, poté zvyšte teplotu na 240°C a dopékejte cca 5 minut, aby bagely měly krásnou kůrku. Upečené nechte vychladnout na mřížce (aby se nesrazily).

NĚCO NAVÍC
Na trhu najdete mnoho druhů mouky z lněného semínka nebo mletého lněného semínka. Čím jemněji je semínko mleté, tím více vody naváže a udrží ji v těstě. Každá značka ale
mele semínko jinak. Nejlépe funguje podle našich zkušeností lněná mouka Natural Jihlava. Pokud samokypřicí mouku nemáte, zato máte jednodruhové mouky, vyzkoušejte kombinaci: 100 g rýžové, 100 g pohankové nebo čirokové a 50 g bramborového nebo tapiokového škrobu. V takovém případě přidejte 7 g bezlepkového kypřicího prášku navíc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč