Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné 1 bochník

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3652 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 253 g
Tuky 239 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborný chléb, který máte hotový za chvilku! Droždí nahrazuje prášek do pečiva, takže nemusíte čekat, až bochník dostatečně nakyne. A parmazán i sušená rajčata vás v tu ránu přenesou do Itálie…

Suroviny

mouka bezlepková 200 g
nebo hladká bílá mouka
sůl 1 ČL
kypřicí prášek do pečiva 3 ČL
nebo plnotučné mléko s vymačkaným citronem
vejce 3 ks
olivový olej 2 PL
sušená rajčata 7 ks
pokrájená
nastrouhaný
tuk
na vymazání formy

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Do velké mísy prosijte mouku, sůl a kypřicí prášek. Do jiné nádoby nalijte podmáslí a přidejte rajčatový protlak i olej; promíchejte a přelijte k suchým přísadám. Nakonec vsypte sušená rajčata a polovinu parmazánu.

2

Vymažte 900g formu na biskupský chlebíček a vylijte do ní těsto. Bochník poprašte strouhaným parmazánem a pečte padesát minut až hodinu. Pak do něj zapíchněte špejli – pokud na ní neulpí vlhké drobečky, je chléb hotový. Vyklopte ho a nechte chladnout na mřížce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

27.11.2008 18:40
a může se dělat chléb i bez těch rajčat?
04.09.2007 16:02
Recept se nachází v č.1/06, str.30