Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 38
Do hodiny Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2371 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 300 g
Tuky 104 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravá dobrota

Suroviny

mouka rýžová 200 g
mouka manioková 4 PL
sušené brusinky 50 g
sůl ½ ČL
mletá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
bezlepkový
vejce 2 ks
velká o pokojové teplotě, žloutky a bílky zvlášť
třtinový cukr 90 g
tmavý
jogurt 125 ml
mléko 125 ml
rozuštěné, vychládlé
vanilkový extrakt 2 ČL

Postup

1

Mřížku umístěte doprostřed a troubu zahřejte na 200 °C. Formičky vymažte tukem či vyložte papírovými košíčky.

2

V misce smíchejte obě mouky, sušené brusinky, sodu, skořici, prášek do pečiva a sůl. V jiné misce vyšlehejte bílky dotuha.

3

V další míse vyšlehejte žloutky a cukr do nadýchané pěny. Vešlehejte jogurt, mléko, máslo a vanilkový extrakt dohladka. Stěrkou vmíchejte moučnou směs, aby se spojila s mokrou směsí. Pak jemně vmíchejte bílek, v těstě budou drobné bílé tečky.

4

Formičky/košíčky naplňte do tří čtvrtin. Ve vyhřáté troubě pečte muffiny šestnáct minut, aby sedly, ale byly nadýchané. Špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá.

5

Vyjměte je z trouby a nechte patnáct minut chladnout na mřížce. Pokud jste pekli ve formě, posledních pět minut je nechte chladnout vyjmuté.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

15.11.2015 20:41

Brusnicove muffinky sú naozaj výbornééé!

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...