Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2649 kcal
Bílkoviny 164 g
Sacharidy 66 g
Tuky 186 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na nápad připravit rychlou verzi boloňského ragú mě přivedla Nigella Lawson. Už v televizi vypadalo skvěle, a když jsem ho uvařila, pochopila jsem, proč se nad ním Nigella rozplývala,“ říká redaktorka Darinka. My dodáváme, že během vánočních příprav vám tahle večeře nejednou vytrhne trn z paty. 

Suroviny

olivový olej 2 PL
na kostičky
česnek 2 stroužky
nasekané
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
cibulová marmeláda – domácí / kupovaná
marsala 80 ml
dezertní víno
vývar hovězí 200 ml
lze nahradit červeným vínem
strouhaný

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, opečte na něm slaninu a nechte zesklovatět česnek. 

2

Přidejte mleté maso a za stálého míchání ho opékejte a vařečkou drťte na kousky.

3

Osolte a opepřete, přidejte karamelizovanou cibuli, marsalu, rajčata z konzervy a čočku, přilijte vývar nebo víno a promíchejte.

4

Přiveďte k varu, promíchejte, ztlumte plamen a za občasného míchání 10 minut vařte.

5

Dochuťte solí a pepřem, rozdělte na talíře a posypte čedarem.

NĚCO NAVÍC
Podávejte s tortillovými plackami, rýží, těstovinami nebo jen s pečivem. Potřebujete-li do svého jídelníčku propašovat více zeleniny, přidejte k masu ještě nastrouhanou mrkev nebo cuketu (nebo obojí), orestujte a pokračujte dále podle receptu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...