Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bliny s uzeným kuřetem a fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 718 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 9 g
Tuky 60 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo malých lívanečků usmažte velké nadýchané placky. Plněné kuřetem a bylinkami chutnají báječně.

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
těsto na bliny viz odkaz v postupu
majonéza 75 g
hlíza, na tenké plátky
bazalka 2 hrsti
kuře 160 g
uzené
pažitka ½ svazku
nasekaná
k podávání
tuk
na vymazání pánve

Postup

1

Do základního těsta na bliny vmíchejte česnek. Lehce vymazanou nepřilnavou pánev o průměru 18 cm zahřejte na středním ohni. Na pánev naneste polovinu hmoty a pečte 3–4 minuty, nebo tak dlouho, aby se na povrchu objevily bubliny. Otočte a pečte ještě 3–4 minuty, nebo dozlatova. Zopakujte se zbývajícím těstem. Nechte zchladnout.

2

Majonézu smíchejte s citronovou kůrou. Jednu placku potřete majonézou a posypte fenyklem, bazalkou, kuřetem a pažitkou. Přiklopte zbývajícím blinem, rozkrájejte na dílky a podávejte s citronem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...