Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem
Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

4.2/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1614 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 146 g
Tuky 92 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechceme, ale musíme se opakovat: Dejte si k tomu studené pivo!

Suroviny

česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 2 PL
nasekaná
sůl a pepř
předvařený
škrob 1 ČL
malá, napůl a podélně na plátky
či slunečnicový olej na pomazání

Postup

1

Zakysanou smetanu smíchejte s česnekem a lžící petrželky. Osolte a dejte do chladničky.

2

Uzený bůček nakrájejte na nudličky, brambory nastrouhejte nahrubo a sceďte z nich vodu. Smíchejte s bůčkem, škrobem, cibulí a zbylou petrželkou . Osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte pivní sýr na na kostičky.

3

Předehřejte troubu na 220 °C. Plech vyložte pečicím papírem a potřete ho olejem. Ze směsi na něj udělejte placičky a dejte do trouby. Po 10 minutách vyjměte a pomastěte bramboráčky i shora. Vraťte do trouby a pečte dozlatova. Podávejte s česnekovou smetanou.

CO NA TO ŘEZNÍK
Dozlatova a dokřupava opečené brambory s uzeným bůčkem a k tomu studená česneková omáčka: co může být víc? Zaujalo mě, že v bramboráčcích není žádné vejce ani mouka, takže tím pádem jsou pak velmi křupavé, i když neplavou v tuku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč