Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborová kaše s olivami a fetou

Bramborová kaše s olivami a fetou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1597 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 202 g
Tuky 64 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krásně krémová bramborová kaše s přísadami ze slunného Řecka vás pohladí na duši a ještě si dokonale pochutnáte.

Suroviny

nebo mléko
kalamata, bez pecek, na jemno
rozdrobená
olivový olej 2 ČL
extra panenský

Postup

1

Oloupané pokrájené brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.

2

Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny. Sejměte z ohně.

3

Brambory nahrubo rozšťouchejte, postupně přidávejte nasekané máslo a šťouchejte dohladka. Přidejte smetanu nebo mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Opepřete. Vmíchejte olivy a rozdrobenou fetu. Zakapejte olivovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...