Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové jednohubky s nakládaným sleděm
Bramborové jednohubky s nakládaným sleděm
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové jednohubky s nakládaným sleděm

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2260 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 315 g
Tuky 97 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oslava léta se ve Švédsku neobejde bez nových brambor a sleďů, nejlépe naložených s koprem. Pro autentickou verzi můžete pořídit sledě ve švédských potravinách v obchodním řetězci s nábytkem, ale dobře postačí i u nás vyrobené rybky nakyselo.

Suroviny

neloupané
sleď 220 g
stříbrný, nakládaný v octu (čistá hmotnost ryb bez nálevu – cca 2 balení)
jarní cibulka
pár kusů, pouze zelená část
pepř růžový
drcený

Postup

1

Brambory vydrhněte a uvařte, aby byly měkké, pak je lehce seřízněte, aby stály pevně na talíři. Sledě vyjměte z nálevu, nechte okapat a nakrájejte na porce tak akorát na bramboru. Položte plátek sledě na bramboru a zajistěte napichovátkem. Pomocí dvou lžiček vytvarujte noček z crème fraîche a posaďte ho na rybu. Posypte nakrájenou natí jarní cibulky a trochou růžového pepře. Jezte, dokud jsou brambory ještě vlahé.

NĚCO NAVÍC
Podle chuti můžete přidat křepelčí vajíčka, uvařená natvrdo a nakrájená na čtvrtky, nebo kolečka ředkvičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč