Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1227 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 140 g
Tuky 49 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý brokolicový krém lze připravit za pár minut. Když k němu přidáte domácí krutony, rychlá večeře je na stole raz dva. Trocha smetany ho zjemní a vytvoří nádhernou hladkou konzistenci, po které se jen zapráší.

 

Suroviny

mražená brokolice 1 bal
voda 2 500 ml
sůl
chleba 2 plátky
olivový olej 2 PL

Postup

1

V osolené vodě uvaříme mraženou brokolici a část čerstvé (stonek a tužší části). Zbytek čerstvé brolice uvaříme zvlášť tak, aby byla "al dente".

2

Když je mražená brokolice uvařená, sundáme hrnec z plotny a ponorným mixérem ji rozmixujeme na jemnou kaši. Vrátíme zpět na plotnu a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.

3

Povaříme asi 5 minut. Můžeme též zjemnit smetanou na vaření. Do hotové polévky přidáme zvlášť uvařenou brokolici, kterou jsme nakrájeli na malé kousky. Můžeme též osmažit chleba nakrájený na kostičky a podávat v polévce (jako např. v hrachové polévce).

Autor: dymlik

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...