Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bucatini se salsicciou a pecorinem
Bucatini se salsicciou a pecorinem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bucatini se salsicciou a pecorinem

3.4/5 Počet hodnocení: 9
Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2184 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 257 g
Tuky 93 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tvrdý italský sýr pecorino se vyrábí z ovčího mléka. Jeho vyzrálá, slaná chuť zvýrazní každé jídlo.

Suroviny

rozdrobená
mléko 250 ml
ricotta 200 g
bucatini 320 g
strouhané
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na nepřilnavé pánvi asi 2 minuty nasucho opékejte 200 g rozdrobené čerstvé klobásy (salsiccia, tataráček…) bez střívka. Zalijte 250 ml mléka a vařte 5 minut.

2

Rozmíchejte 200 g ricotty se solí a pepřem.

3

Bucatini uvařte al dente, dejte do pánve, přidejte ricottový krém, 2 lžíce strouhaného pecorina a smíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...