Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Caldo verde
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2658 kcal
Bílkoviny 109 g
Sacharidy 345 g
Tuky 67 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Caldo verde [čtěte kaldo verde] – portugalská jednoduchá, a přesto vydatná polévka se tradičně vaří z kapusty či kadeřávku, v letních měsících ji ale klidně zkuste udělat z mangoldu nebo špenátu!

Suroviny

olivový olej 2 PL
chorizo 170 g
nakrájené na kolečka
velká, nakrájená nadrobno
česnek 1 stroužek
nakrájený nadrobno
oloupané a nakrájené na kostičky
vývar kuřecí 2 l
nebo zeleninový
velké listy kadeřávku nebo kapusty, stonky vyříznuté, listy nakrájené na proužky
sůl
pepř
čerstvě mletý
kajenský pepř 1 špetka
nemusí být
k podávání

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte olej, vsypte chorizo, opečte je a vyjměte děrovanou lžící. Do výpeku vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte česnek, krátce jej orestujte, vsypte brambory, zalijte vše vývarem a vařte, dokud brambory nebudou měkké. Část jich rozmačkejte nebo polévku trochu rozmixujte tyčovým mixérem. Tím se zahustí.

2

Vsypte do polévky kadeřávek a ještě 5 minut ji povařte, jen aby změkl. Dochuťte solí, pepřem a kajenským pepřem, vraťte do polévky chorizo a podávejte s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...