Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červený zelný salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 10-12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1254 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 158 g
Tuky 60 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vitaminy je potřeba doplňovat i během vánočního pečení! A tenhle červený zelný salát potěší nejen tělo, ale díky své krásné barvě je potěchou i pro oči. 

Suroviny

hlávka o váze cca 650 g
malá, na půlkolečka
červená, zbavená jadřinců, na klínky
vařená, na proužky
nahrubo nasekané
vinný ocet červený 3 PL
rybízový džem 3 PL
z červeného rybízu
med 2 PL
olivový olej panenský 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Zelí rozčtvrťte, zbavte košťálu a nakrouhejte najemno. Dejte je do velké mísy spolu s cibulí, jablky, červenou řepou a ořechy a promíchejte. Přidejte jemně nastrouhanou kůru z poloviny jednoho pomeranče.

2

Z pomerančů vyřízněte filátka – pracujte nad miskou a zachyťte všechnu šťávu, která při vyřezávání vytéká. Filátka překrájejte a přidejte do salátu.

3

V malé misce prošlehejte metličkou vinný ocet, rybízový džem, med a olej do husté emulze, přidejte zachycenou pomerančovou šťávu, sůl a pepř podle chuti, znovu prošlehejte a vmíchejte do salátu. Takto připravený salát můžete mít v lednici až 4 dny. Dát si ho můžete jen tak nebo jako přílohu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč