Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3622 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 163 g
Tuky 261 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Semifreddo můžete z mrazáku vytáhnout, kdykoli si budete chtít život osladit i něčím jiným než cukrovím, ale klidně i po štědrovečerní večeři. 

Suroviny

vejce 3 ks
čerstvá
75g
(160ml), např. Nutella
kakao 2 PL
holandského typu
sušenky 80 g
např. cantuccini
lískové oříšky 120 g
opražené, loupané, nasekané (viz Něco navíc)
tmavá čokoláda
hobliny na ozdobení

Postup

1

Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 12x20,5cm a hlubokou 7cm vyložte potravinářskou fólií tak, aby o 4cm na všech stranách přečnívala.

2

Ručním šlehačem vyšlehejte vejce a cukr do pěny, až zesvětlají a zhoustnou, trvá to zhruba 5 minut. Metly umyjte a osušte. Pak šlehejte smetanu, oříško-čokoládovou pomazánku a kakao, až se začnou tvořit měkké špičky.

3

Smetanovou směs zlehka vmíchejte do vaječné směsi. Vše vlijte do připravené formy a posypte nasekanými sušenkami. Zakryjte potravinářskou fólií a pak zabalte do alobalu. Dejte na noc do mra- záku. Před podáváním vyklopte na servírovací talíř a ozdobte oříšky a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC

Oříšky pražte cca 10 minut v troubě předehřáté na 160/140°C, až zezlátnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

30.11.2016 23:20

Dělala jsem opakovaně a je výborné!

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč