Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červený zelný salát s hroznovým vínem

Červený zelný salát s hroznovým vínem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 57 g
Tuky 30 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nemusíte přidávat cukr, pikantní nasládlost  dodá salátu hroznové víno.

Suroviny

jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
třtinový cukr 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
nebo 1/2 velké hlávky, nakrouhaná najemno
petrželka 1 hrst
nasekaná
jarní cibulka 6 ks
na plátky
2 hrnky
modré hrozno bobule, bez pecek a přepůlené

Postup

1
1

Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 lžičku soli a opepřete.

2 V míse smíchejte nakrouhané zelí, petrželku, jarní cibulku a hroznové víno a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny do lednice. Před podáváním vmíchejte olej.

NŇCO NAVíC
Nepřidávejte do zálivky vodu a před rozležením ani olej, vyplaví krásnou červenou barvu. Osolené zelí stačí rukama pečlivě promačkat, aby zkřehlo, rozhodně ho nespařujte!

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...