Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chléb se sýrem a s medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 8
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2659 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 383 g
Tuky 59 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zlaté kuchařské pravidlo praví: vezměte ty nejlepší suroviny a udělejte s nimi co nejméně. A my jsme ho dodrželi do puntíku!

Suroviny

ředkvičky ½ svazku
chleba 6 plátků
sýr 250 g
např. cottage, nebo měkký tvaroh
klíčky
řeřicha, brokolice, alfa alfa, na posypání
olivový olej panenský
podle chuti
podle chuti

Postup

1

Ředkvičky nakrájejte na co nejtenčí plátky – nejlépe to půjde na mandolíně.

2

Na plátky chlebů navrstvěte sýr (cottage) nebo tvaroh a obložte ředkvičkami a/nebo posypte klíčky.

3

Chleby nakonec zakápněte olivovým olejem a medem. Podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...