Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vafle
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Datum uveřejnění: 20.02.2019 17:20
4.3/5 Počet hodnocení: 1251
Do 45 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1704 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 257 g
Tuky 34 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snídaně do postele? Ale zajisté. Náš recept na vafle si prostě zamilujete. Fantastické a jemné vafle jsou jako stvořené pro romantickou snídani pro vaši milovanou nebo milovaného, ale vychutnáte si je i jako skvělou rodinnou snídani s dětmi. Těsto na domácí vafle nevyžaduje kynutí, hotové je proto budete mít za chvilku.

Suroviny

mléko 300 ml
plnotučné
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
na vymazání
K podávání
ovoce
čerstvé – např. borůvky, maliny, jahody, červený rybíz
máta 1 snítka
na poprášení
ušlehaná, a/nebo vanilková zmrzlina

Postup

1

Ve větší míse důkladně prošlehejte mléko, vejce, cukr a hladkou mouku předem promíchanou se solí a kypřicím práškem do pečiva do hladkého těsta.

2

Rozehřejte vaflovač a v případě potřeby jej vymažte máslem.

3

Do středu plotýnky nalijte naběračku těsta, přiklopte a pečte dozlatova. Neotvírejte vaflovač dříve, než zasvítí kontrolka, vafle by se mohla potrhat. Hotovou vafli vyjměte a postup opakujte. Postupně takto spotřebujte všechno připravené těsto.

TIP REDAKCE
Pokud chcete vafle udržet teplé, zapněte troubu na 50 °C a hotové vafle postupně skládejte na rošt. 

4

Hotové vafle podávejte ozdobené ovocem, s lístky máty, přelité sirupem a pocukrované. Podle chuti můžete použít i další suroviny – ušlehanou šlehačku, nasekané oříšky, hobliny čokolády, rozpuštěnou čokoládu, nebo karamel. V luxusní dezert vafle proměníte, budete-li je podávat s vanilkovou zmrzlinou, slaným karamelem a nasekanými lískovými oříšky. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč