Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vafle ze špaldové mouky s ořechy a fíky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 74
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1311 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 194 g
Tuky 30 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vafle zbožňuje každý! Jsou skvělé s javorovým sirupem, džemem, čerstvým ovocem... Pro lepší pocit, že děláte něco pro své zdraví, je zkuste ze špaldové mouky – my jsme jimi byli nadšeni! 

Suroviny

mouka špaldová hladká 220 g
může být i celozrnná
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 1 špetka
třtinový cukr 2 ČL
mléko 300 ml
polotučné
vejce 2 ks
K podávání
čerstvé
lískové oříšky
nasucho opražené, nahrubo nasekané
nebo javorový sirup

Postup

1

Všechny ingredience na vafle dejte do mísy a prošlehejte metličkou na jemné těstíčko.

2

Do vaflovače vždy vlijte jednu až dvě naběračky těsta (dle velikosti vaflovače) a upečte vafle. Pokračujte do spotřebování těsta. 

3

Podávejte s fíky překrojenými napůl, zakysanou smetanou a oříšky a zalité javorovým sirupem či medem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...