Jahodové vafle s jogurtem vám budou nejlépe chutnat na zahrádce s právě utrženými jahodami. Hotové těsto vlijte do vaflovače a nechte péct. Hotové vafle jsou křupavé, lehké, nadýchané. Kromě ovoce jim také sluší jogurt ochucený medem. Tento fantastický dezert nebo sladký oběd si můžete vychutnat během pár minut a nejlepší jsou ještě teplé.
Suroviny
Postup
Do menšího kastrůlku dejte jahody, cukr a pomerančovou šťávu. Přikryjte pokličkou, přiveďte k varu a vařte jednu až dvě minuty. Pak odklopte a pár minut povařte na co nejmenším plameni, dokud šťáva nezhoustne.
Udělejte vafle. První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte v hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat.
Pak rozehřejte vaflovač a plotýnky potřete tukem. Vlijte těsto, uzavřete a pečte dozlatova. Hotové vafle pocukrujte a přepulte.
Jogurt smíchejte s pomerančovou kůrou a medem. Servírujte na talíři nebo v pohárech: v tom případě střídejte vrstvy jogurtu a jahod, navrch dejte vafli.