Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkou
AD
Recept s těstovinami Adriana
ZDROJ: Věra Křeháčková
sdílet:

Chřestová polévka s funghetto, mandlemi a bazalkou

5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3553 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 366 g
Tuky 174 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete si pochutnat na něčem, co vám na první pohled připomene bezstarostnost sluncem zalitých dní? Vyzkoušejte náš recept a začněte plánovat letní dovolenou.

Měření

TIP: K vaření polévky se vám budou hodit semolinové těstoviny Funghetto, malinkaté spirálky, které skvěle chutnají s pestem, smetanovou či rajčatovou omáčkou. Semolinová mouka je pro jejich výrobu alfa a omega. Díky ní se hned nerozvaří a snadnějí trefíte moment, kdy jsou al dente. Tyto těstoviny mají navíc lepší nutriční hodnoty, oproti obyčejným pšeničným těstovinám obsahují více bílkovin, minerálních látek a také mají nižší glykemický index. V praxi to znamená, že lépe a na delší dobu zasytí. Vybírat mezi jednotlivými druhy těstovin můžete na www.adriana.cz.

Suroviny

těstoviny 200 g
Adriana Funghetto
slunečnicový olej 80 ml
nakrájená na malé kostičky
tymián 2
větvičky
bobkový list 1 plátek
vývar zeleninový 2
litry
menší
čerstvý
bazalkové pesto
dle chuti
mandle plátky 100 g
opražené
sůl a pepř
dle chuti

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, tymián, bobkový list a restujte na mírném ohni, než cibule zesklovatí. Přidejte česnek, krátce orestujte a zalijte vývarem. Chřest oloupejte a nakrájejte na menší kousky, hlavičky dejte stranou a zbytek vložte do hrnce. Brambory oloupejte a nakrájejte na slabé plátky, pár plátků přidejte do hrnce. Dobře ochuťte solí a pepřem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni doměkka. Ke konci varu přidejte listy čerstvého špenátu, nechte spařit. Rozmixujte v mixeru dohladka, můžete použít také ponorný ruční mixér. Polévku přeceďte a dochuťte solí a pepřem.

2

Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě, ke konci varu přidejte hlavičky chřestu a sceďte. Uvařené těstoviny a hlavičky chřestu přidejte do polévky a nandejte na talíř. Ochuťte bazalkovým pestem a ozdobte plátky mandlí.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...