Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
AD
Italský těstovinový salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3697 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 299 g
Tuky 205 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není salát jako salát! Tenhle lahodný salát s těstovinami Adriana, rajčátky a mozzarellou vás bleskově přenese do slunné Itálie a zaručeně vám připomene bezstarostné léto! Zasněte se s námi...

Suroviny

olivový olej 125 ml
česnek 2 stroužky
oloupaný, na tenké plátky
rajčata cherry 1 kg
rozpůlená, lze nahradit velkými rajčaty, nakrájenými na kousky velikosti sousta
bazalka 1 svazek
natrhaná nebo nakrájená
kapary 30 g
okapané
najemno nastrouhaná, trocha navíc na ozdobení
sůl
pepř
čerstvě mletý, na dochucení
těstoviny 500 g
Adriana cavatappi
natrhaná, možno nahradit 250 mozzarellou mini, kuličky rozpůlené

Postup

1

Do pánve vlijeme olej, vhodíme česnek a na střední stupeň smažíme do světle zlatavé barvy. Necháme vychladnout.

2

V míse promícháme rajčata, polovinu natrhané či nasekané bazalky, kapary a citronovou kůru. Osolíme a opepříme podle chuti. Vlijeme česnekový olej (i s kousky česneku) a za občasného promíchání necháme 30 minut marinovat.

3

Těstoviny Adriana uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a spolu s mozzarellou přidáme do mísy k rajčatům. Dochutíme citronovou šťávou, promícháme, posypeme zbylou bazalkou a citronovou kůrou. Podáváme teplé nebo studené podle chuti a příležitosti.

NĚCO NAVÍC
Místo česnekového oleje a citronové šťávy můžete použít neochucený olivový olej a balzamikový ocet nebo krém.

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...