Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem
Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

4.1/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6056 kcal
Bílkoviny 189 g
Sacharidy 228 g
Tuky 486 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete sebe a své nejbližší rozmazlit skvělým obědem či večeří? Připravte jim jejich oblíbené špagety značky Adriana se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem. Sklidíte ovace! Těstoviny se smetanovou omáčkou jsou velmi rychlé na přípravu a většinou vám postačí i to málo, co má většina z nás běžně v lednici a spíži. Pancetta má rozhodně své kouzlo, ale podobnou službu zastane i jiná slanina nebo kvalitní šunka.

Suroviny

mražený hrášek 250 g
prolitý horkou vodou, okapaný
pancetta 4 plátky
lze nahradit slaninou, na kostičky
smetana 250 ml
sůl mořská
tymián 1 snítka
odrhnuté lístky, + na posypání
máslo 125 g
vychlazené, na kostičky
nastrouhaný
pepř
čerstvě mletý nebo drcený

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Minutu před plánovaným koncem vaření těstovin přisyte hrášek, zesilte oheň a minutu společně povařte. Sceďte těstoviny s hráškem a vraťte do hrnce.

2

Slaninu opražte na pánvi dokřupava.

3

Smetanu osolte a za stálého míchání vařte 4–5 minut, až se tekutina asi o třetinu odpaří a zhoustne. Vsypte tymián a vypněte.

4

V ještě stále horké smetaně rozmíchejte vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Smíchejte se špagetami a polovinou parmazánu, rozdělte na talíře, posypte pancettou, zbylým parmazánem, pepřem a tymiánem a ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč