Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čínská polévka s rýží a vejcem
Čínská polévka s rýží a vejcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čínská polévka s rýží a vejcem

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3646 kcal
Bílkoviny 169 g
Sacharidy 367 g
Tuky 149 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro chvíle, kdy máte chuť na misku horké polévky s asijským šmrncem, ale moc se vám nechce na žádné speciální nákupy… Tak přesně pro tyhle momenty je tahle polévka.

Suroviny

sezamový olej 2 PL
zázvor (čerstvý) 3 cm
očištěný a nastrouhaný nebo nakrájený nadrobno
chilli sušené 1 ČL
vločky
vývar kuřecí 1,5 l
sójová omáčka 80 ml
nejlépe se sníženým obsahem soli
rýžové
škrob 1 PL
kukuřičný
vejce 3 ks
prošlehaná
jarní cibulka 2 ks
nakrájené na šikmá kolečka
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže vařená 3 hrnky
Na česnekový olej
česnek 6 stroužků
na tenké plátky
chilli sušené 2 ČL
vločky, 1–2 lžičky podle chuti

Postup

1

Na česnekový olej zvolna zahřívejte v menším rendlíku arašídový olej, česnek a chilli vločky zhruba 6 minut. Odstavte, přelijte do misky a odložte.

2

Sezamový olej rozehřejte v hrnci, vhoďte zázvor a chilli vločky a opékejte, dokud se nerozvoní. Přilijte vývar, sójovou omáčku a rýžové víno. Vložte kuřecí prsa a přiveďte vše k varu. Vařte 15 minut, aby bylo maso hotové. Vyjměte, natrhejte vidličkou a vraťte do hrnce.

3

V misce dobře prošlehejte škrob a 60 ml vody. Vmíchejte do polévky a vařte do zhoustnutí, stačí 3–5 minut. Ztlumte plamen, vmíchejte vejce a špenát, odstavte z plotny a vsypte jarní cibulku. Dochuťte solí a pepřem.

4

Rýži rozdělte do misek, přelijte polévkou, zakápněte česnekovým olejem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč