Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu
Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

2.8/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5636 kcal
Bílkoviny 306 g
Sacharidy 599 g
Tuky 198 g
Vláknina 108 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujte si zdravé luštěniny!

NÁŠ TIP: MILUJETE CIZRNU? PŘIPRAVTE SI TAKÉ JEDNODUCHOU CIZRNU NA PAPRICE

Skryt pre seznam

Suroviny

vejce 7 ks
z toho 6 pošírovaných (ztracených) – viz video na konci receptu
strouhanka 100 g
olivový olej 2 PL
velká, nadrobno
dlouhá, červená, zbavená semen, nadrobno
česnek 2 stroužky
utřené
cukr 1 špetka
cizrna 800 g
2 konzervy, cizrna scezená a propláchnutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na smažení
rozdrobený
k podávání
např. ciabatta, k podávání

Postup

1

Jedno syrové vejce prošlehejte v misce. Na dva mělké talíře nasypte mouku a strouhanku. Pošírovaná vejce obalte postupně v mouce, prošlehaném vejci a strouhance. Odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou a dejte na 20 minut do chladničky.

2

Mezitím rozehřejte na středním plameni olej v pánvi, vsypte cibuli a opečte ji 8 minut doměkka. Přidejte chilli a česnek a míchejte, aby se rozvoněly. Vmíchejte rajčata, 125ml vody a cukr. Zvolna vařte 5 minut, až směs mírně zhoustne. Přidejte cizrnu a za občasného zamíchání zvolna vařte 10 minut, do zhoustnutí. Osolte a opepřete.

3

Do čisté hluboké pánve nalijte 4cm vrstvu oleje a rozehřejte jej na prudkém ohni. Vejce vyndejte z chladničky a smažte je z každé strany minutu, aby byl obal křupavý a zlatý a žloutky zůstaly tekuté. Osmažená vejce přeneste na talíř vyložený papírovou utěrkou. Podávejte s cizrnovou směsí posypanou sýrem, rukolou a chlebem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...