Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládové muffiny s malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 127
Do 45 minut Velmi snadné Na 12–18 muffinů (podle velikosti formy)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2829 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 284 g
Tuky 143 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čokoládové muffiny jsou díky kefíru krásně vláčné a maliny jim dodají příjemně nakyslý tón. Pokud ale nechcete mimo sezonu kupovat čerstvé, přidejte přímo do těsta hrst malin sušených mrazem. Čokoládové muffiny rozzáří každou narozeninovou párty i dětskou oslavu. Recept je jednoduchý a výsledek čokoládově božský.

Suroviny

třtinový cukr 90 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
čokoládové pecičky 175 g
130 g do těsta a cca 45 g na posypání
vejce 2 ks
prošlehaná
mléko 120 ml
nebo kefíru + případně na rozředění
rozpuštěné a zchladlé + na vymazání formy
maliny 125 g
čerstvé

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte mouku, cukr, kakao, kypřicí prášek, jedlou sodu a větší část čokoládových peciček. Ve vedlejší míse rozšlehejte vejce ve smetaně a mléce (kefíru) a přilijte rozpuštěné zchladlé máslo. Do mokrých surovin zapracujte suché, ale nepřemíchejte. Pokud je těsto příliš tuhé, přidejte ještě trošku mléka.

2

Muffinovou formu vymažte máslem nebo vyložte papírovými košíčky. Těsto nalijte do 2/3 výšky důlků či košíčků a každý muffin posypte trochou zbylých čokoládových peciček. Na závěr do každého lehce vmáčkněte 2–3 maliny.

3

Pečte 15–20 minut, po 5 minutách snižte teplotu na 170 °C. Upečené muffiny skladujte v chladu a snězte do 2 dnů.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...