Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čokoládovo-mandlová mramorovaná bábovka
Čokoládovo-mandlová mramorovaná bábovka
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:

Čokoládovo-mandlová mramorovaná bábovka

3.4/5 Počet hodnocení: 67
Více než hodinu Velmi snadné Pro 16 osob (na 1 bábovkovou formu o objemu 1,5 l)

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5744 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 592 g
Tuky 336 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ruby Tandoh, jedna ze soutěžících v Great British Bake Off, britské předloze oblíbeného českého pořadu Peče celá země, prozradila svůj oblíbený recept na mramorovanou bábovku. Její čokoládovo-mandlová kreace je neodolatelně vláčná a voňavá.

Suroviny

máslo 180 g
změklé + navíc na vymazání formy
mandlový extrakt ¾ ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
+ navíc na vysypání formy (na vysypání můžete použít i polohrubou)
nebo mleté mandle
vejce 3 ks
velká
voda 3 PL
horká
čokoládové pecičky 100 g

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Bábovkovou formu o objemu 1,5 l vymažte rozpuštěným máslem a vysypte moukou.

2

Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Vmíchejte mandlový extrakt.

3

Smíchejte prášek do pečiva, hladkou a mandlovou mouku (nebo mleté mandle). Začněte zašlehávat vejce. Vždy zašlehejte jedno vejce, lžíci moučné směsi, a pak další vejce. Opakujte, až přidáte všechna tři vejce, poté vmíchejte zbývající mouku a mléko.

4

Z kakaa a horké vody utřete pastu. Polovinu světlého těsta odeberte do jiné mísy a vmíchejte kakaovou pastu. Do světlého těsta vmíchejte čokoládové pecičky. Střídavě po lžících navstvěte obě těsta do formy. Projeďte špejlí nebo rukojetí lžičky, abyste vytvořili mramorovaný efekt.

5

Pečte asi 40 minut dozlatova a poté vyzkoušejte, zda špejle zapíchnutá do nejhlubší části vyjde čistá. Délka pečení bábovky zavisí na na formě a vaší troubě, bude to cca 40–50 minut. 

6

Bábovku nechte 10 minut chladnout ve formě a poté ji vyklopte a nechte zcela vychladnout na mřížce. Po vychladnutí koláč poprášte trochou moučkového cukru.

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč