Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čtvero příloh k chobotnici
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2399 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 188 g
Tuky 156 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované, a přitom snadné přílohy umocní finální dojem z grilované chobotnice.

Suroviny

NA POMERANČOVÉ PYRÉ
mrkev 4 ks
pomerančová šťáva 200 ml
máslo 100 g
sůl mořská
NA PAPRIKY
olivový olej 2 PL
vývar 100 ml
z chobotnice
sůl mořská
NA BRAMBŮRKY
nové, uvařené ve slupce
tymián 4 snítky
olivový olej 1 PL
sůl vločková
pepř
NA VANILKOVOU PĚNU
vývar 500 ml
z chobotnice
vyškrábnutá dřeň
nepovinně - 1 g lecitinu, nemusí být (koupíte v lékárnách jako doplněk stravy v prášku či granulích)

Postup

1

Pomerančové pyré

  • Mrkev nakrájejte na tenké plátky. Opékejte ji velmi zvolna na másle, aby nezhnědla.
  • Přilijte džus a vařte půl hodiny zcela doměkka. Umixujte dohladka, případně propasírujte a osolte.
 
2

Papriky

  • Papriky potřete olejem a opékejte, až slupka zčerná. Přetáhněte je fólií, po chvíli rozpulte a oloupejte.
  • Odstraňte semena i žebra. Z dužiny vykrojte kolečka a prohřejte je v dochuceném vývaru s máslem.
 
3

Brambory

  • Rozpůlené brambory opečte dozlatova na oleji s tymiánem. Nakonec opepřete a posypte vločkami soli.
 
4

Vanilková pěna

  • Vývar svařte na polovinu s dření z vanilkového lusku. Dochuťte solí, vmíchejte lecitin a napěňte mixérem.
 
5

Servírování a zdobení

  • Pomerančové pyré naneste lžící na talíře. Okolo rozložte kolečka paprik a opečené brambůrky.
  • Dvojchapadlo rozdělte na dvě části a jedno celé větší chapadlo položte na střed talíře.
  • Druhé chapadlo rozkrojte na tři díly a naaranžujte na talíř. Ozdobte lístky lichořeřišnice.
  • Nakonec sem tam naneste lžící vanilkovou pěnu. Podávejte se zbylými lístky lichořeřišnice.
 

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...