Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí grapefruitová limonáda

Domácí grapefruitová limonáda

4.1/5 Počet hodnocení: 12
Do 20 minut Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 957 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 218 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ledově vychlazená limonáda z pikantní grapefruitové šťávy je asi ten nejvíc osvěžující nápoj, který si můžete dopřát.

Suroviny

třtinový cukr 150 g
v bio kvalitě
led
k podávání

Postup

1

Grepy rozpulte, vymačkejte z nich všechnu šťávu a přelijte ji do velkého džbánu. (Pokud vám vadí kousky dužiny, šťávu z grepů můžete přecedit přes cedník.) Přisypte cukr, přilijte 250 ml převařené horké vody a promíchejte.

2

Pak přilijte dalších 250 ml horké vody a míchejte do úplného rozpuštění cukru. Nakonec dolijte 600 ml studené vody a znovu promíchejte.

3

Limonádu přelijte do lahví, uzavřete a uložte do druhého dne do lednice. Podávejte se skrojky citronu a ledem.

NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem můžete připravit limonádu z citronu, limetek či pomerančů. Do pomerančové limonády dejte méně cukru a trochu citronové šťávy.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...