Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí je nejlepší: zázvorová limonáda

Domácí je nejlepší: zázvorová limonáda
sdílet:

Supersnadný návod na vynikající domácí limonádu

 

Nejlepší je tenhle osvěžující nápoj pořádně vychlazený. Při podávání ho doplňte kousky ovoce, třeba melounu nebo jahod.

INGREDIENCE

  • 100 g zázvoru, oloupaného a nastrouhaného nahrubo
  • 1 biocitron, nasekaný na kousky
  • 100 světlého třtinového cukru
  • 1 litr vychlazené citronové limonády, nebo perlivé či pramenité vody, k podávání

JAK NA TO

1 Zázvor, citron a 300 ml převařené nebo balené vody rozmixujte najemno. Sceďte do mísy nebo džbánu přes jemné síto, přičemž dužinu ještě stlačte, abyst evymačkali co nejvíce tekkutiny. Přidejte cukr a opět promixujte, aby se rozpustil.

2 Slijte do lahve a dejte do chladničky až do doby spotřeby. Před podáváním nařeďte limonádou nebo perlivou vodou.

OCHUTNEJTE TAKÉ

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...