Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
3/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1572 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 152 g
Tuky 97 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

olivový olej 1 PL
pokrájená na drobno
dýně 800 g
oloupané a nakrájené, případně vydlabanou drť
vývar kuřecí 750 ml
sůl mořská
pepř
majoránka (čerstvá)

Postup

1

V dostatečně velkém hrnci rozehřeji olej, přidám cibuli, kterou nechám 4-5 min. změknout.

2

Pak přidám pokrájenou dýni, kuřecí vývar (pokud používám bujón, převařím odměřené množství vody ve varné konvici, pak v části v misce rozmíchám metličkou bujón a vše přeliji do hrnce) a přiklopené vařím cca 20 min. - dokud dýně nezměkne.

3

Pak polévku rozmixuji ručním tyčovým mixérem. Osolím, opepřím, vmíchám smetanu a nasekanou majoránku.

4

Pokud mám více času, dělám do polévky ještě krutonky z toastového chleba.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...