Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2903 kcal
Bílkoviny 202 g
Sacharidy 191 g
Tuky 176 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdo jí miluje, někdo jí nemusí, ale rozhodně patří do zlatého fondu českých jídel.

Suroviny

droby, křídla, odřezky
kořenová zelenina 200 g
asi půlka většího celeru, 3 větší mrkve, 2 petržele – očištěné
petrželka 1 snítka
pepř celý 6 kuliček
nové koření 3 kuličky
sůl
Na játrové knedlíčky
odblaněná, omytá
strouhanka 175 g
175–200 g podle potřeby
mléko 50 ml
na zalití strouhanky
petrželka 1 PL
nasekaná
majoránka (drhnutá) 2 ČL
1–2 lžičky podle chuti
česnek 3 stroužky
prolisovaný
sůl
pepř

Postup

1

Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi 2 hodiny.

2

Mezitím připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte asi hodinu v ledničce.

3

Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na plotýnku a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je ve vývaru, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte posekanou čerstvou petrželku a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč