Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňovo-hovězí kari
Dýňovo-hovězí kari
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňovo-hovězí kari

4.4/5 Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1930 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 150 g
Tuky 83 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za mlhavých dnů lapáme po každém slunečním paprsku a během dlouhých večerů nám přijdou vhod konejšivě sytá jídla. Když k jejich přípravě přizvete dýně, dodáte jim lahodnou chuť a prosluněné odstíny oranžové. Zkuste ji přidat do třeba kari, podzimní kabátek mu bude nesmírně slušet.

Suroviny

česnek 2 stroužky
drcené
zázvor (čerstvý) 3 ČL
nastrouhaný
koriandr mletý 1 ČL
římský kmín 1 ČL
červené, nasekané
nakrájené nadrobno
olivový olej 2 PL
kližka 500 g
hovězí, očištěná, nakrájená na 3cm kostky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vývar hovězí 250 ml
dýně 400 g
očištěná (my jsme použili muškátovou), nakrájená nahrubo
nakrájená na kolečka
nebo podle chuti
rýže vařená
jasmínová, k podávání
koriandr čerstvý
k podávání

Postup

1

Ve vhodném přístroji rozsekejte česnek, zázvor, kurkumu, mletý koriandr, římský kmín, chilli papričky a polovinu cibule na hrubou pastu (kari pastu). Ve velkém rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje na silném ohni. Maso osolte a opepřete a za stálého míchání ho ve dvou dávkách opečte dohněda. Odkládejte na talíř.

2

Zmírněte oheň na střední, do rendlíku vlijte zbývající lžíci oleje, vsypte zbylou cibuli a opékejte doměkka, 3–4 minuty, často míchejte. Pak přidejte kari pastu a za stálého míchání ji nechte 2 minuty rozvonět. Do rendlíku vraťte maso, vlijte rajčata a vývar. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste zhruba 2 hodiny, aby maso změklo. Podle potřeby můžete přilít další vývar. Vsypte dýni. Zvolna duste, přiklopené nejméně 15 minut, aby dýně změkla. Vsypte cuketu a vmíchejte kokosové mléko, vařte ještě 5 minut. Přidejte špenát, podle chuti dosolte
a dopepřete. Podávejte s rýží, ozdobené koriandrem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...