Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Dýňovo-řepný salát se smetanou
Dýňovo-řepný salát se smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Dýňovo-řepný salát se smetanou

3.5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8–12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1865 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 196 g
Tuky 99 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když do salátu přidáte sýr nebo opečenou slaninu, může fungovat jako hlavní jídlo. Když nepřidáte nic, bude to originální příloha k masu. A navíc chutná i zastudena!

Suroviny

drobnější
červená, oloupaná
dýně 1,25 g
máslová, očištěná
vinný ocet červený 2 PL
třtinový cukr 1 PL
olivový olej 50 ml
polníček 80 g
potočnice nebo i rukola
křen 3 PL
jemně strouhaný
šťáva
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Řepu oloupejte a každou bulvu nakrájejte na 8 klínků. Na stejně velké kousky nakrájejte i cibuli a dýni. Zeleninu nasypte do velkého pekáče. Ocet smíchejte s cukrem a vešlehejte olej, směsí pokropte zeleninu a pečte ji 40–45 minut dozlatova a doměkka, v polovině promíchejte.

2

V misce smíchejte zakysanou smetanu, křen a citronovou šťávu, osolte a opepřete podle chuti.

3

K podávání dejte pečenou zeleninu na servírovací talíř či do mísy, doplňte čerstvými zelenými lístky a ochucenou smetanou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...