Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Eintopf s uzeným a kapustou

Eintopf s uzeným a kapustou

4.4/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1043 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 139 g
Tuky 26 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý tip, jak si pochutnat na zdánlivě nevyužitelných zbytečcích ze spíže. Kapusta v téhle úpravě je přímo lahůdková!

Suroviny

olivový olej 1 PL
oloupané a nakrájené najemno
mrkev 1 ks
nakrájená na drobno
větší kusy brambor na kostičky
nebo vařené uzené bez kůže a tuku, na kousky
vývar zeleninový 1,2 l
i z kostky
těstoviny 50 g
drobné
na kousky
sůl
pepř

Postup

1
Ve větším hrnci osmahněte na oleji cibuli a mrkev, až změknou, ale nechytí barvu; trvá to tak pět minut. Přidejte brambory, maso i horký vývar, uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi deset minut. Přisypte těstoviny a vařte ještě osm až deset minut – těstoviny by měly změknout a rozpadající se brambory zahustit polévku.
2
Přidejte kapustu a povařte minutu až dvě, aby zkřehla, ale zůstala zelená a svěží. Osolte, opepřete a jezte s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Kouzelná přísada
Je bio! Zeleninový bujon Erntesegen, v Albiu za 37 Kč.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/3

Komentáře

04.09.2007 17:50
Recept se nachází v č.3/06, str.10
05.01.2007 14:06
Toto jídlo je naprosto vynikající. Už zakořenilo v naší rodině jako tradiční. Skvěle vypadá, je nádherně barevné a ještě lépe chutná. Všem doporučuji!

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...