Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Farmářská (rančerská) zálivka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 782 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 14 g
Tuky 80 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zálivka dokáže salát proměnit k nepoznání. Nedržte se tentokrát při zdi a zkuste připravit bohatou krémovou variantu!

Suroviny

majonéza 6 PL
možno nahradit podmáslím
vinný ocet bílý 3 PL
česnek sušený 1 ČL
možno nahradit asi 1/2 lžičky drceného česneku
kopr 1 hrst
nasekaný
sůl
pepř
čerstvě mletý, podle chuti

Postup

1

Prošlehejte 6 lžic majonézy, 6 lžic zakysané smetany či kysaného podmáslí, 3 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičku česnekového prášku či asi 1/2 lžičky drceného česneku a hrst nasekaného kopru. Osolte, opepřete a dolaďte podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Ideální ke klínkům ledového salátu, k římskému salátu či Little Gem, brokolici, mrkvi a řapíkatému celeru. A také ke grilovaným/pečeným křidélkům či bramborám.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...