Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Thajská zálivka
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 651 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 129 g
Tuky 4 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete dodat salátu pořádný říz? Vylepšete ho pikantní zálivkou.

Suroviny

česnek 1 stroužek
drcený
(ptačí oko), nadrobno
zázvor (čerstvý) 4 cm
nastrouhaný najemno
šťáva
třtinový cukr muscovado světlý 2 PL
rybí omáčka 3 PL

Postup

1

Prošlehejte 1/2 stroužku česneku, drcenou, 1 červenou chilli papričku (ptačí oko), nakrájenou nadrobno, cca 4cm kousek zázvoru, nastrouhaný najemno, šťávu ze 2 limet, 2 lžíce světle hnědého cukru a 3 lžíce rybí omáčky. Dolaďte podle chuti.

NĚCO NAVÍC
Skvělá ke křehké zelenině a salátům s (rýžovými) nudlemi. Vhodný doplněk: arašídy.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...