Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1148 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 67 g
Tuky 87 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak říká Jamie Oliver, na tomhle receptu je úžasný kontrast čerstvé chuti salátu a horké grilované ryby. Výborně spolu ladí, je to osvěžující a skvěle to vypadá. Vyberte jakoukoli rybu, která je vhodná na grilování – v obchodě vám poradí.

Suroviny

olivový olej extra panenský 6 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bělomasá ryba 400 g
filety z tresky nebo halibuta
oregano hrst
čerstvé, nasekané lístky
zralá, oválná, lze nahradit 800 g směsí jiných rajčat
(zelené lístky natě uchované, dřevnatý střed odkrojený), nakrájené na tenké plátky
balzamikový ocet 2 PL
čerstvá, zbavená semen a nakrájená na pátky

Postup

1

1 Ze 3-4 lžic olivového oleje, trochy citronové šťávy, soli a pepře ušlehejte zálivku. Pokapejte jí rybu a posypte oreganem. Položte maso na rozpálený gril nebo grilovací pánev - 2 cm silné filety opékejte 2-3 minuty. Pak přendejte na nahřátý talíř.

2 Na salát pokrájejte rajčata na tenké plátky, osolte a opepřete. Rozložte na talíře. Fenykl v misce pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou, osolte, opepřete a promíchejte. Rozdělte na rajčata.

3 Navrch položte ryby, klidně trochu oddělené kousky rybího masa. Pokapejte balzamikovým octem, posypte chilli papričkou a odloženými zelenými lístky natě fenyklu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...