Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Garnáty po thajsku

Garnáty po thajsku

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 675 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 117 g
Tuky 20 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Velké garnáty jsou ideální pro rychlou úpravu. Buď je napíchejte na jehlice a pečte na středu grilu, nebo zabalte do alobalu a položte ke kraji.

Suroviny

600 g
granát velké
citronová tráva 4
Na marinádu
veká, bez semínek, najemno
olivový olej 1 PL
2 ČL
thajská rybí omáčka lze nahradit sojovou omáčkou
česnek 2 stroužky
rozdrcené
zázvor (čerstvý) 2 ČL
mletý
kmín 1 ČL
sůl

Postup

1
Očištěné garnáty dejte do misky a přidejte k nim smíchané přísady na marinádu. Po pěti minutách garnáty napíchejte na kovové jehlice, položte je do středu grilu na stonky citronové trávy a pečte dvě až tři minuty, aby ztmavly. Otočte a grilujte další dvě až tři minuty.

Na grilovací pánvi

Rozpalte pánev a vložte do ní garnáty s citronovou trávou. Pečte dvě až tři minuty; jednou otočte.
Dejte pozor, abyste garnáty nepřepekli.

Komentáře

05.09.2007 08:42
Recept se nachází v č.6/06, str.53

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...