Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Glazované perníčky
Glazované perníčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Glazované perníčky

4.1/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Na cca 40 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3035 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 399 g
Tuky 123 g
Vláknina 37 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na glazovené perníčky od Yotama Ottolenghiho a cukrářky Heleny Goh okouzlil celý internet i nás. V receptu nezapomeňte na pepř, dává perníčkům ten pravý šmak.

Suroviny

pokojové teploty
třtinový cukr 90 g
melasa 100 g
z třtinového cukru (prodávájí prodejny zdravé výživy)
+ na podsypání
zázvor (mletý) 1 ČL
skořice ½ ČL
mletá
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
Na polevu
skořice 1 špetka
mletá
rozpuštěné teplé
rum 1 PL
voda 1 ČL
teplá, na zředění

Postup

1

Utřete v míse společně máslo, cukr a melasu do pěny. Přidejte žloutek, promíchejte.

2

Všechny suché přísady prosejte do mísy a zapracujte do těsta – můžete použít míchací metlu v robotu puštěném na nízké otáčky. Pokud je těsto suché a nechce se spojit, přidejte 1 lžíci ledové vody. Vyklopte těsto na pracovní desku a zploštěte jej do disku, zabalte a uložte na 30 minut do chladničky.

3

Předehřejte troubu na 180°C. Dva plechy vyložte pečicím papírem. Pracovní desku lehce posypte moukou a těsto rozválejte na tloušťku 5 mm. Razítko na sušenky nebo dno broušené skleničky obtiskněte do mouky, setřeste přebytečnou mouku a pevně vtlačte do těsta. Vykrájejte tvary pomocí vykrajovátka na sušenky, které je o něco větší než otisk. Pokračujte do spotřebování těsta.

4

Přeneste na plech ve zhruba 2 cm rozestupech a pečte 8–9 minut. Během pečení jednou otočte plechy v troubě. Upečené sušenky budou měkké, ale postupně zpevní – pozor na přepečení.

5

Na polevu prosejte moučkový cukr a skořici do mističky. Přidejte rozpuštěné máslo, rum, vodu a vyšlehejte dohladka. Perníčky natírejte buď ještě teplé, nebo vychladlé – výsledek je trochu jiný.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/12

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč