Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí
Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Gnocchi s česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2010 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 212 g
Tuky 102 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Znáte rychlejší, variabilnější a lepší oběd či večeři, než jsou gnocchi alias noky? Sem s tím, počkáme... Než ovšem něco vymyslíte, stihneme s klidem naservírovat noky s výraznou česnekovou omáčkou a stonkovou brokolicí.

Suroviny

olivový olej 1 PL
stonková, zbavená tuhých konců, lze nahradit malými, krátce spařenými růžičkami brokolice
gnocchi bramborové 500 g
Na omáčku
olivový olej 1 PL
nakrájená najemno
česnek 4 stroužky
drcené
červená, nadrobno
z 1 citronu + na brokolici
+ hobliny k podávání
hořčice dijonská ½ ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Rozehřejte v pánvi olej a na středním plameni opékejte 5–10 minut brokolici dokřupava. Udržujte v teple.

2

Na omáčku rozehřejte na větší pánvi olivový olej a opečte na něm cibuli dosklovita. Vsypte česnek a chilli a restujte 5 minut. Přidejte do pánve máslo, citronovou šťávu, parmazán, hořčici, sůl a pepř. Zahřívejte na mírném ohni, až se sýr rozpustí a omáčka se spojí.

3

Mezitím uvařte podle návodu na obalu gnocchi. Slijte je, ale trochu vody uchovejte. Gnocchi i pár lžic vody z vaření přidejte do omáčky a promíchejte.

4

Podávejte na nahřátých talířích, navrch položte brokolici a pokapejte ji troškou citronové šťávy a ozdobte hoblinami sýra.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte k dispozici mladé výhonky česneku, můžete jimi nahradit část brokolice.

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč