Gnocchi alias noky jsou vždy sázka na jistotu. Během 15 minut můžete servírovat sytou večeři. A právě teď, v sezoně medvědího česneku neexistuje lahodnější varianta než gnocchi s pestem z medvědího česneku. Budete se olizovat!
Suroviny
Postup
Medvědí česnek, kešu a parmazán několika pulzy rozmixujte nahrubo. Pusťte mixér a pomalu přilévejte olivový olej, vznikne vám krásná pasta. Osolte a opepřete.
Gnocchi uvařte dle návodu na obalu, mezitím v pánvi vypražte slaninu dokřupava. Vyjměte, tuk slijte a dejte do pánve pesto, přidejte smetanu a chvíli prohřívejte. Přidejte uvařené gnocchi a promíchejte.
Gnocchi podávejte s vypraženou slaninou a parmazánem.
NĚCO NAVÍC
Mimo sezonu medvědího česneku použijte klidně kupované pesto dle chuti.