Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Grilovaná žebírka v marinádě jerk

Grilovaná žebírka v marinádě jerk

3.6/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9282 kcal
Bílkoviny 335 g
Sacharidy 346 g
Tuky 743 g
Vláknina 100 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová žebra se ke grilování skvěle hodí. Ochuťte je exotickou marinádou.

Suroviny

jarní cibulka 1 svazek
kuličky
oddělená, vepřové nebo ze selete
vývar kuřecí
Na marinádu Jerk
čerstvá, nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
zázvor (čerstvý) 3 cm
nadrobno
limetová šťáva
ze 2 limet
tymián 6 snítek
odtrhnuté lístky
koriandr čerstvý 1 svazek
malý, čerstvý, nasekaný
mletá
rozdrcený v hmoždíři
rozdrcené v hmoždíři
třtinový cukr 3 ČL
tmavý
sůl

Postup

1

Předehřejte troubu na 150 °C. Nasekejte zelené části jarních cibulek a dejte je do velkého pekáče spolu s novým kořením. Vložte žebírka a zalijte je vývarem tak, aby byla potopená. Přiklopte či zakryjte alobalem a 2 hodiny pečte. Pak sceďte, zbytky cibule a koření vyhoďte, vývar uchovejte.

2

Nasekejte bílé části cibulky a dejte ji s ostatními přísadami na marinádu do kuchyňského robotu. Přidejte 125 ml uschovaného vývaru, osolte a rozmixujte. Směsí potřete žebra a nechte 30 minut marinovat.

3

Grilujte dohněda nebo upečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 30 minut. Máte-li žebírka v celku, nechte 10 minut odpočinout, než je rozkrájíte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...