Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny
Hovězí guláš
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Hovězí guláš podle Ondřeje Slaniny

4.2/5 Počet hodnocení: 89
Více než hodinu Snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3755 kcal
Bílkoviny 211 g
Sacharidy 376 g
Tuky 144 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Guláš jako z hospody patří mezi jídla oblíbená davy. Co všechno do něj patří, kolik majoránky přidat a použít radjčatový protlak? Otázek kolem guláše se vždy najde spoustu, připravit nejlepsí guláš vám třeba pomůže šéfkuchař Ondřej Slanina. Má v rukávu jednu skvělou vychytávku: nastrouhanou bramboru!

Suroviny

kližka 800 g
cibule 300 g
kmín 1 ČL
celý
nové koření 6 kulička
česnek 8 stroužků
sůl
majoránka (drhnutá)
pepř

Postup

1

Maso nakrájejte na velké kostky, osolte a promíchejte v míse s paprikou.

2

Cibuli nakrájejte najemno, vložte do tlakového hrnce Tefal ClipsoMinut' Duo a orestujte na sádle dohněda společně s bobkovým listem, kmínem a novým kořením. Přidejte protlak a zarestujte.

3

Přidejte maso, chilli papričku a opečte. Zalijte vodou a duste 40 minut.

4

Odklopte, přidejte najemno strouhanou bramboru a dochuťte česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Provařte ještě asi 10 minut a podávejte s kynutým knedlíkem.

Související články

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...