Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kotlíkový guláš s klobásou

Kotlíkový guláš s klobásou

4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1901 kcal
Bílkoviny 61 g
Sacharidy 115 g
Tuky 127 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchý guláš, který si můžete připravit na výletě. Jen si dovolujeme připomenout, že v přírodě lze oheň rozdělávat jen na vyhrazených místech. Neradi bychom, abyste kvůli našemu receptu zapálili les.

Suroviny

olej 2 PL
či sádlo
nadrobno
měkčí, na kolečka
česnek 2 stroužky
nadrobno
houby 4 ks
lesní či žampiony (portobello), očištěné, na plátky
na kostky
sůl
pepř
k podávání

Postup

1

V kotlíku nad ohněm opékejte cibuli asi 5 minut do světle zlaté barvy.

2

Přidejte klobásy a po 2 minutách česnek a houby. Míchejte ještě asi 3 minuty a pak vsypte papriku. Zamíchejte a zalijte litrem vody.

3

Přidejte brambory, sůl a pepř a přiveďte k varu. Vařte asi 15 minut, až budou brambory měkké. Pokud je třeba, přilijte během vaření vodu, aby bylo vše potopené.

4

Nakonec vmíchejte smetanu a hned sejměte z ohně. Podávejte v ešusech, nabírejte lžící a přikusujte chleba.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...