Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hráškový krém s mátou a skořicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 178
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1064 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 112 g
Tuky 47 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodná hrášková polévka provoněná mátou a petrželkou, chuť doplní smetana a česnek. Podle našeho receptu budete mít na talíři zářivě zelený a hladký krém, který můžete doplnit třeba krutony, slaninou, fetou nebo uzeným lososem. Hráškový krém je ideální jako rychlá a zdravá večeře nebo oběd.

Suroviny

olivový olej 1 PL
jemně pokrájená
česnek 1 stroužek
na plátky
středně velká, oloupaná, pokrájená
vývar zeleninový 500 ml
mražený hrášek 300 g
petrželka 100 g
máta 2 snítky
lístky + navíc na ozdobu
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý

Postup

1

Olej rozpalte ve velkém hrnci nebo pánvi, pak na něm 4 minuty opékejte cibuli a česnek.

2

Přidejte pokrájenou bramboru, vývar a 500 ml vody.

3

Přiveďte k varu a povařte deset minut.

4

Přidejte hrášek a petrželku, promíchejte, přiklopte a nechte probublávat tři minuty.

5

Vhoďte mátu a polévku promixujte tyčovým mixérem.

6

Vlijte smetanu a dochuťte solí a pepřem; zahřejte, už nevařte.

7

Servírujte ozdobené lístky máty a čerstvě mletým pepřem.
 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč