Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hrášková polévka s pestem a rybími krutony
Hráškový krém s krutony
ZDROJ: Pixabay
sdílet:

Hrášková polévka s pestem a rybími krutony

4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1259 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 184 g
Tuky 23 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Za dvacet minut jíte! Vtipné kombinace. Spousta zeleniny.

Suroviny

hrášek 500 g
mražený
středně velké, oloupané, na kousky
vývar zeleninový 1 l
10 ks
rybí prsty
bazalkové pesto 3 PL

Postup

1

Hrášek a brambory dejte do polévkového hrnce, přilijte vývar, uveďte do varu a zlehka povařte asi deset minut, až brambory změknou. Mezitím opečte rybí prsty podle návodu, aby byly pěkně zlaté. Rozkrájejte je na sousta a udržujte v teple.

2

Třetinu hrášku a brambor vyjměte pomocí děrované naběračky a uchovejte stranou. Zbylou polévku rozmixujte, vmíchejte do ní pesto a zbytek hrášku s bramborami. Prohřejte a pak podávejte v nahřátých miskách, s křupavými rybími krutony.

VYLEPŠETE TO!
Kupované pesto oživte trochou olivového oleje a čerstvě nastrouhaného parmazánu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

14.09.2007 08:27
Recept se nachází v č.3/07, str.16

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...