Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 24
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2227 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 263 g
Tuky 72 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na tuto sytou polévku plnou vitaminů máme od majitele příjemného brněnského bistra Franz a od té doby ji vaříme často a rádi!

Suroviny

cizrna 1 hrst
čočka 1 hrst
olivový olej 5 PL
rajče 1,5 kg
nahrubo
sůl a pepř
mrkev 3 ks
na kostičky
celer ½ hlavy
na kostičky
vývar zeleninový 1,5 l
nakrájená na kostičky
nakrájená na proužky
nakrájená na kostičky
řapíkatý celer 1
nakrájený na plátky
na plátky
parmazán a bazalkové pesto k podávání

Postup

1

Čočku přeberte a nechte spolu s cizrnou namočenou přes noc ve studené vodě.

2

Dvě cibule nakrájejte nahrubo a orestujte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte rajčata a dochuťte solí, pepřem a cukrem. Nechte zhruba půl hodiny vařit na mírném ohni, potom odstavte a propasírujte.

3

Zbylé dvě cibule nakrájejte nadrobno a opečte na 2 lžících olivového oleje. Přidejte mrkev a celer, orestujte a přisypte slitou cizrnu a čočku. Zalijte vývarem. Přidejte brambory, kapustu, cuketu a řapíkatý celer a vařte doměkka.

4

Žampiony orestujte na zbylé lžíci oleje a vmíchejte spolu s rajčatovou omáčkou do polévky. Dochuťte solí a pepřem a před podáváním ozdobte pestem a strouhaným parmazánem. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...