Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hruška na toustu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Na 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11332 kcal
Bílkoviny 269 g
Sacharidy 1339 g
Tuky 508 g
Vláknina 122 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Silvestr a chlebíčky patří k sobě, a tak jsme se v tomto stylu rozhodli připravit také dezert. Vůně hrušek, mandlí a koňaku linoucí se z trouby přilákala do kuchyně celou naši redakci! 

Suroviny

cukr 175 g
třtinový, hnědý
60 ml
koňák lze nahradit rumem nebo tuzemákem
rozpuštěné
oloupaná, rozčtvrcená a zbavená jadřinců
bílý
pistácie 100 g
oloupané, nasekané, nesolené
Na Franginpane
máslo 200 g
vejce 4 ks
mandle 300 g
mleté, loupané

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Ve větší zapékací míse smíchejte cukr s koňakem a máslem. Zhruba čtvrt hrnku (60ml) směsi pak odložte stranou. Do mísy přidejte hrušky, promíchejte a přesypte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte zhruba 15 minut, jen aby se hrušky začaly barvit dozlatova, v polovině pečení lehce promíchejte.

2

Na frangipane vyšlehejte máslo s cukrem a po jednom zašlehejte vejce. Nakonec vmíchejte mandle a mouku. Směs přesuňte do cukrářského sáčku.

3

Plátky toustového chleba zbavte kůrky a překrojte je napůl, získáte tak 20 obdélníčků. Velký plech vyložte pečicím papírem a vyskládejte do něj plátky chleba. Do středu každého z nich nastříkejte mandlovou směs (frangipane) a vtiskněte do ní čtvrtku hrušky. Hrušky nakonec přetřete zbylou směsí másla, cukru a koňaku, vše ještě přelijte výpekem z hrušek, posypte pistáciemi a dejte ještě na 10-15 minut do trouby zapéct.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč